Onsdag 11/6

Idag lekte vi öde ön! Vem skulle du ta med till en öde ö om du visste att det skulle vara för en lång tid framöver - kanske livstid? Sepideh var inne på sin pojkvän eller kanske Macgyver. Erik tyckte att det vore fint att spendera ölivet med Kanye West. Ni var många som hade egna förslag: Jessica Alba, Einstein, flickvännen, Leonardo Da Vinci och Carin ville ta med sig nån hon var intresserad av men inte lyckats hooka med än. -Men tänk om personen visar sig vara ett svin?! sa Sepideh.

Efter åtta var det frukost igen. Sociologistudenten Rafif Makboul fick representera alla er som lyssnade den här morgonen och hängde med oss hela frukosten. Vi snackade om att det skiljer mycket mellan olika kommuners sommarjobbslöner, att den spanska regeringen har infört ett kristelefonnummer som män kan ringa för att avreagera sig på och om att det har blivit vanligare att unga tjejer slåss. Och så fotbollen såklart! Rafif hade hejat i Kungsan igår och var slut i rösten.

Vid nio ringde vi upp Hanna Johansson i Paris. Veckans tema handlar ju om hur folk i olika städer världen över ser på våld och brottslighet. Det visade sig att folk i Paris ser på läget med helt andra ögon än till exempel svenskar. Fransmännen har anledning att vara oroliga över brottsligheten i Paris, men är det inte! Hanna hade en teori om att det kunde bero på att folk i Paris vet att det finns farligheter och känner igen situationerna, och håller sig borta från dem. Hon är klok, Hanna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista