Torsdag 12/6

Varför sitter egentligen lysknappen till toaletten ofta på utsidan? Då finns ju risken att nån släcker medan man sitter och trycker. Jättekonstigt! Ni var många som hade teorier om varför det är så här - några menade att det har att göra med fukten. Det får helt enkelt inte bli blött på strömbrytaren. En annan trodde att det var före detta mobbade barn som satt dit knapparna för att kunna ge igen. Vem vet? Allt låter rimligt i detta orimliga sammanhang.

Efter åtta kom morgonens hungriga frukostgäster. Vi snackade om att Norge tillåter samkönade äktenskap och därmed går om Sverige. Dessutom pratade vi om den gamla 90-talseurotechnostjärnan Haddaway som skulle spela på en innekrog i stan igår, men blev utslängd av vakten innan han ens hann komma in. Välkommen till Stockholm, Haddaway.

Maria Monahov i Phnom Penh i Kambodja berättade att folk där verkar vara jätterädda för inbrott, trots att den typen av brottslighet är rätt låg. Istället är det när man åker moppe som man ska akta sig. Rånen på moped är rätt vanliga och orsakar ibland svåra olyckor. En annan intressant sak är att det nästan är folktomt efter nio i Phnom Penh. Folk går och slaggar tidigt. Om man ändå är ute och råkar ut för nåt, får man skylla sig själv, tycker många - berättade Maria.

Dessutom fick vi ju vårens sista besök av Staffan Lundberg, Metropol morgon trailerrecensent. Idag tittade vi närmre på trailern till filmen Låt den rätte komma in. Filmen bygger på skräckromanen med samma namn. Staffan tyckte att det var en helt okej skapelse med snygga inslag, men berättelsen utspelar sig 1981 och överallt syntes kläder, frisyrer och polisbilar som andades åttiotal. -Det blev lite mycket, sa Staffan och gav den en trea.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista