1 av 5
Era nya sommarvänner
2 av 5
Tugga och svälj innan du pratar tack!
3 av 5
Ett hårt arbete kräver fokus
4 av 5
Klockan är 7.41 och vi finns faktiskt.
5 av 5
Martin åt hela tiden

Måndag 16/6

Sommarens första Metropol morgon! Vi har skickat iväg Nina och Erik på semester. Det behövde de verkligen. De mörka ringarna började synas. Nu kör Sepideh och Martin vardagar 7-10 och lördagar 8-12.

Morgonen började med örat mot gatan. Varje dag tar Martin upp ett ämne i spoken word-format. Det kan handla om allt från världsfrågor till månadskortet. Idag var ämnet laptops. Martin gillar inte bärbara datorer, han tycker det är asocialt.

Varför vill du ha ögonkontakt med folk undrade Sepideh? Att använda laptops är väl ett bra sätt att kunna effektivisera sin tid, exempelvis om åker pendeltåg 40-50 minuter varje morgon och eftermiddag.

Runt åtta bläddrade vi igenom dagens tidningar och käkade lite frukost. Två okunniga pratade fotboll:
-Vad tror du om Sveriges chanser i nästa match?
-De ser nog bra ut.
-Snyggt mål Zlatan gjorde förresten.
-Ja, Zlatan är bra.
-Han är jättebra.
-Heja Sverige!

Vi snackade också om att Hollywoodskådisar hotar med att dra ut i strejk om de inte får rätt ersättning för filmer som distribueras genom internet och dvd. Frågan var hur strejkkassan ser ut? Blir man tvungen att skära ner till TVÅ flaskor champagne per dag?

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".