1 av 4
Riktig klocka (tidigare under morgonen)
2 av 4
Riktiga programledare
3 av 4
Riktig frukost
4 av 4
Riktiga nyheter

onsdag 18/6

Onsdag morgon och bara en dag kvar av arbetsveckan. SL:s resenärer är tydligen nöjda med kollektivtrafiken, men de kanske skulle kunna bli nöjdare. Martin vill införa trivselkontrollanter, som ger massage och erbjuder sig att bära ens väskor. Tänk vad glada och nöjda alla stressade stockholmare skulle vara då!

Efter åtta snackade vi om att det har blivit lagligt för homosexuella i delstaten Kalifornien att ingå äktenskap. Samma lag har ännu inte gått igenom i Sverige och vi undrade varför det fortfarande, på 2000-talet, är så svårt att göra såna här ändringar?

Martin undrade varför vi behöver ha med oss en mini platt-tv på semestern? Kan man inte bara koppla av från allt under semestern, inklusive tv-tittandet?
- Det är nog bra för folk som inte vill att deras ungar ska gnälla. Då slänger de in en bamse-dvd, så är det tyst under resan, sa Sepideh.

Polisen får nu på plats böta folk som urinerar på typ gator och torg. Om de erkänner. 
-800 kronor kan du få betala, skulle du göra det ändå och skulle du erkänna?
-Jag försöker att inte göra det, men när det verkligen är kris måste jag, helst mot ett träd. Jag skulle nog säga att jag gjorde nåt annat, sa Martin.
Okej, vi var i alla fall överens om att det stinker och är rätt äckligt med urin i exempelvis hissar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".