1 av 4
SR metropols midsommarstång
2 av 4
För den som inte visste
3 av 4
Ingenting i livet är gratis, men vi önskar...
4 av 4
Jag sa ju att han dansade

Torsdag 19/6

Torsdag morgon och det är veckans sista dag. För imorgon är det midsommar och då är det dans runt midsommarstången...eller? Nej, Martin och Sepideh tänker inte dansa, men gärna sova ut och äta mycket god mat. Vi hoppas på att vädret blir varmt och skönt! Nu när Sverige åkt ur EM, är vädret det enda vi har kvar.

Vad i livet önskar du vore gratis? Martin vill att alla ska få en cykel om året.
-Att cykla är både miljövänligt och bra för hälsan, sa han.
Sepideh föredrog gratis kollektivtrafik. Och gärna att staten finansierar ett gratis restaurangbesök i veckan för att ge folket lite livskvalité.
-Man kan få hem en kupong i veckan och äta på valfri plats. Pengarna spelar ingen roll, alla får gå ut och ha det lite trevligt, sa hon.

Martin berättade att han läst i tidningen att en bankrånare i Danmark ångrade sig dagen efter att han begått brottet och överlämnade sig till polisen. Han samvete sa stopp helt enkelt. Hur skulle världen se ut om alla anmälde sig själva när dom gjort nåt dumt?

En av de största hiphop-artisterna Jay-Z är i Stockholm och ikväll kör han på Globen. Adam Tensta är förband. Det lär ju bli så nice. Oss hör ni mer av på lördag mellan 08.00 och 12.00. Efter det är vi tillbaka på måndag morgon klockan 07.00. Trevlig helg!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".