Fredag 25 juli

Fredagen är hiphopdagen men även dagen för Uppdraget! Det svettades och tuggades på pennor i studion, Ametist och Klara har aldrig varit så nervösa någonsin under en sändning!

Dagen började med strålande sol och prat om den amerikanska astronauten Edgar Mitchels uttalande om att utomjordingar faktiskt existerar. Vi funderade på om det kanske är så att människor VILL tro på liv på andra planeter, att vi har ett behov av att fantisera om utomjordingar och annat mystiskt.                               Klockan prick 07.45 var det dags för Uppdraget! Det visade sig vara svårare än vi trodde och det var bitvis riktigt spänt och nervöst i studion! Vi fick mycket hjälp av våra fantastiskt uppmärksamma lyssnare och när tiden gick ut en timme senare läste vi upp facit. Vi hade rätt på alla frågor utom en, vi klarade det alltså inte! Men nästa vecka är det fredag igen och då tar vi nya tag! Motgångar är utmaningar!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista