Tisdag 29/7

Tryckare, cykelhjälmar och plastikoperationer för nyblivna mammor var några av dem saker som diskuterades i Metropol Morgon denna tisdag. Ametist och Klara har alltid något att säga och tycker ibland väldigt olika. Och ibland väldigt lika!

En intensiv morgon drog i gång i Metropols studio. Ametist och Klara var på hugget från första stund och vi pratade om artister med Michael Jackson-komplex och ballader som man kan dansa tryckare till, eller inte! Mammor som vill plastikoperera sig efter att de fött barn var också ett ämne vi snackade om och oavsett vad man tycker om skönhetsoperationer och kroppsideal så kunde vi i alla fall enas om att det är orättvist att pappor inte påverkas fysiskt av att få barn som mammorna gör. Fusk! Ametist blev irriterad över hur lite folk hjälper varandra på gatan i Sverige. Hon fick medhåll av både lyssnare och Klara som berättade hur självklart det är att man får hjälp att bära tunga kassar eller lift i länder som Cuba och i Brasilien. Klara tog även upp det heta ämnet cykelhjälmar- är det tufft att inte ha hjälm eller är man bara osmart som inte vill skydda sitt huvud?  


 


 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista