Onsdag 30/7

Vädret var det centrala temat i Metropol Morgon i dag då vi fick både dagens och nästa veckas väderrapport. Att väder och kläder hör ihop blev också tydligt när vi kom till studion denna morgon. Klara trodde att det var sommarvarmt och klädde sig därefter. Ametist tyckte däremot att det var lite kyligt på morgonkvisten och passade på att inviga höstlooken med ny skjorta och snygg mockajacka!

Som sagt, det var mycket vädersnack i dagens program. Klara fick ge Ametist rätt eftersom hon redan i går siade om sämre väder och att det nalkades regn. Vi pratade om Centrum Mot Rasism’s rapport som visar att Sverige är ett rasistiskt land eftersom det framkom att alla inte har samma möjlighet att välja var de ska bo, vilken utbildning de ska gå och vilken vård de ska få. Upprörande, tyckte vi! Vi snackade även om att myndigheterna i södra Los Angeles har infört ett ettårigt förbud mot att bygga nya snabbmatsrestauranger i ett fattigt område för att förbättra folks hälsa. Billig lösning eller bra initiativ? Till sist snackade vi om Facebook; om vårt behov att uppdatera för andra vad vi gör hela tiden, att marknadsföra sig själv och framförallt vilka risker det finns med alla status-uppdateringar! Det bästa kanske vore att gå ut Facebook, eller?


 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista