Tisdag 5/8

Regnet öste ner utanför vårt fönster och detta hade helt olika inverkan på Metropols programledare. Ametist blev  lugn och harmonisk eftersom det betyder att ingenting händer som hon eventuellt kan missa. Klara däremot kände sig begränsad av regnet och var arg för att hon inte kunde cykla till jobbet i morse.


 

I dag pratade vi bland annat om en undersökning som visar att var fjärde svensk blir irriterad på offentliga mobilsamtal, speciellt om det handlar om känsliga och intima saker som relationstrassel, hångel och jobbproblem. Varför tycker folk att det är mer störande att höra en mobilkonversation på tunnelbanan än ett samtal mellan två personer, frågade vi oss! Vi snackade också om att komma försent och om varför det är så fult och pinsamt att göra det. Klara tyckte att man kan kunde det för tids-fascism och att alla borde ge varandra tre minuters bonustid att leka med.  Vi läste också i dagens tidningar att Italiens  premiärminister Silvio Berlusconi skickat ut militären att patrullera på storstädernas gator för att skapa lag och ordning. Läskigt, tyckte vi och undrade hur det ska sluta för  Italien som mer påminner om en diktatur än ett EU-land!


 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista