1 av 3
Ametist firar segern i veckans Uppdrag!
2 av 3
Klara hoppar högt av glädje.
3 av 3
Klara och Ametist spände musklerna och var lite för kaxiga för sitt eget bästa.

Fredag 15/8

På fredagar är det alltid lite extra spänt i studion eftersom det är dagen då vi gör Uppdraget! Men trots nerver på helspänn och vissa felspår kunde vi ändå kamma hem segern!

Det var höst i luften denna fredagsmorgon och i studion laddade vi från första stund inför veckans Uppdrag. Vi inledde med att prata om mannen i Hongkong som efter att försökt ha sex med en metallbänk i en park fick åka ambulans till sjukhuset - med bänken på släptåg!- efter att ha fastnat med sitt könsorgan i ett hål! Ametist tipsade om att han kunde köpa hem en bänk så han slapp outa att han tänder på bänkar för hela Hongkong! Därefter var det alltså dags för Uppdraget. Temat på låtvalen denna gång var syskon och vi började rätt kaxigt med att sätta ungefär två tredjedelar av de tio låtar som var med. Men högmod straffar sig alltid och efter att ha svurit på att det var en Basutbudet-låt med i mixen fick vi problem. Basutbudet består ju bara av en av brorsorna Price från Fattaru! Vi gick till och med till attack mot vår producent som vi trodde hade blandat ihop allting. Men tack vare våra vakna och förnuftiga lyssnare fick vi veta att det faktiskt var en Fattaru-låt, och allt föll på plats! Så för andra fredagen i rad kunde vi stolt                lyfta segerpokalen!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista