1 av 3
Dani sände mnorgon med Ametist för första gången och ser ut såhär när hon är koncentrerad, väldigt koncentrerad.
2 av 3
Ametist var ovanligt pigg den här morgonen, här sträcker hon den sista sömnen ur kroppen bakom mixerbordet
3 av 3

18/8

Några dagar den här veckan hoppar Dani in i Morgonen. Vi började som vanligt med att gnälla på att det var grått och trist ute och att vi inte fått en riktig sommar. Det är lite för tidigt att sluta gnälla om det, men vi förstod samtidigt att vi snart måste lägga av.

Ametist poängterade ännu en gång att hon faktist inte har någonting emot att det är grått ute, hon känner sig faktist till och medlättad eftersom det innebär att det inte  händer så mycket därute och att man alltså inte riskerar att missa någonting. Dani blev dock inte gladare av den teorin.

Dani har ju precis tagit studenten och Ametist har pluggat på Universitet i nästan fem år. Så vi pratade om att man kan känna sig tom nu när skolor och universitet har terminsstart om man själv tidigare pluggat i massa år. Nu får man ju inte  vara med längre och att jobba kanske på många sätt är mera ensamt än att plugga, man är ju ganska utelämnad och måste duga och prestera inför andra jämfört med att plugga där man tävlar mer mot sig själv.¨

Att det varit åsnans dag i Huddinge igår söndag fick oss att fråga om de inte hade viktigare saker att ta ta tag i i Huddinge än att fira åsnan en hel dag? och brys sig åsnan ens? och varför just åsnan, vad är den bra för? frågorna var många... mera seriöst blev det när Ametist undrade hur det kommer sig att de allra flesta människor, om inte alla, verkar vara missnöjda med sin uppväxt och har någonting att klaga över? Relaterar vi annorlunda till våra föräldrar än vad vi gör till andra relationer såsom vänskap och kärleksförhållanden där vi kanske är mer förlåtande?

När vi pratat om allt detta och lite till var vi helt slut och bestämde oss för att fortsätta imorgon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista