1 av 3
Ametist, Dani och en tia
2 av 3
Dani och sin favoritsyssla
3 av 3
Ametist gnuggar sömnen ur ögonen, när hon inte fått göra sin favoritsyssla... sova.

Tisdag 19/8

Vi bestämde att tisdag var ovisshetens dag. Inte en veckostart, inte en lilllördag, utan i kläm mellan dessa två som är någonting. På denna dag pratade vi bland annat en tia i ersättning för SL-resenär som fastnat i rökig tågvagn.

Ametist var sömning eftersom hon inte fått sova, ännu en gång efter att grannen under henne för sjunde gången på sju månader efterfestat hemma hos sig med hög housemusik. Ametist som har pratat med sin granne om detta visste inte längre vad som kan vara lösningen.

Vad kan få hennes granne att lyssna på henne, utan att hon framstår som en tråkig och stel person som inte tål ljud överhuvudtaget. Det enda hon vill gör är att kunna sova på vardagar. Vem efterfestar på en måndag undrade Dani, och lyssnare mailade och smsade in tips till Ametist på hur hon skulle gå tillväga.

Dani passade på och erkände sin favoritsyssla... att läsa skvallertidningar. Efter att ha uttryckt sin kärlek till blaskorna undrade hon samtidigt med lite självinsikt vad hennes intresse kunde bero på.
Ett annat ämne som inte analyserades utan snarare bara förvånade var historien om bönegruppen ”Pray at the pump” i USA som i protest mot skenande bensinpriser dyker upp vid olika bensinmackar, sätter sig ner i grupp och börjar be högt, för billigare bensin... och det funkar. Bensinmackägare i USA sänker då sina priser. Vi undrade om de inte kunde be för annat istället?

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista