1 av 4
Så här glada blev vi när vi klarade Uppdraget!
2 av 4
Clarita hade två lyssnare på luren samtidigt, riktigt knivigt stundtals!
3 av 4
Ibland blir man så glad att man inte riktigt har koll på sina kroppsliga uttryck, här har vi ett exempel på det!
4 av 4
Erik hade fullt sjå att svara i telefonen under Uppdraget.

Fredag 22/8

I dag var det Erik och Klara som körde Metropol Morgon och det var galet mycket energi i studio K6 från första stund. Det var ju fredag och dags för veckans Uppdrag! Vi har aldrig fått så många telefonsamtal som denna kyliga augustifredag!

Det var en tillfällig men innerlig återförening när Erik och Klara sände tillsammans denna morgon. Vi drog i gång med biblioteks-snack från New York. Erik hade nämligen med sig nyheten om en tjej i New York som blev hämtad med polis eftersom hon inte lämnat tillbaka sina böcker till biblioteket. Det var handbojorna på, bli fotad med id-skylt och böter på 1200 kronor. Men enligt Erik finns det ingen anledning att oroa sig över att detta ska komma till Sverige eftersom vi snart kommer kunna ladda ner böcker direkt till hjärnan och inte kommer att behöva några bibliotek! Efter denna briljanta teori berättade Klara om den nya studie som bemannings-företaget Proffice gjort om ungas syn på yrkesliv och jobb. Där framkom det att de allra flesta ungdomar som svarat på frågorna trodde att kontakter var viktigare än erfarenhet när det gäller att skaffa jobb, och att lönen är viktigare än både bra arbetskompisar och inflytande på arbetsplatsen! Är vi verkligen så cyniska och pengafixerade, frågade Klara? Det har vi alltid varit, sa Erik krasst. Det är bara det att nu vågar folk säga det rakt ut. När klockan sedan slog kvart i åtta var det dags; Uppdraget!  Det var åtta låtar och en riktigt knepig röd tråd som vi skulle knäcka. Men trots att framförallt Erik var väldigt nervös innan gick det som en smäck, tack vare våra fantastiska lyssnare! Vi slog rekord i mottagna telefonsamtal - ett tag var det tre lyssnare på tråden samtidigt, och sms:en rasade in!

 En gissning på den röda tråden var ”djup kärlek”, och även om vi inte gissade på det till slut var det precis det vi kände för alla underbara lyssnare som hjälpte oss att klara Uppdraget! Det var Klaras sista dag på Metropol för den här gången och finns det ett bättre sätt att sluta ett jobb än med segerns ljuva sötma på läpparna? Nej, det finns det inte!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista