1 av 3
Erik trycker på många knappar OCH svarar i telefon. Han är duktig, han.
2 av 3
Ison lirar mammas låtar.
3 av 3
Erik och Ison håller hög klass på sviden när det är fredag!

Fredag 5 september

Sweet, sweet fiday! Erik och Ison fick Stockholm att svänga och må fredagsbra. Okej, okej, vi klarade inte uppdraget, men Mapeis styvfarsa ringe oss och hela buss 40 lyssnade på Metropol hela morgonen, så...det var ändå en härlig helgstart!

Till att börja med snackade vi om att det har visat sig att man inte blir direkt mycket friskare av att träna om man är lite fet, vilket Erik tyckte var soft, för det betyder ju att man lugnt kan luta sig tillbaka med chipspåsen utan dåligt samvete. Alla fasar nu visserligen för att Erik ska få hjärtinfarkt innan han fyller 30, men hey...det är ju hans val :)
Ison var impad av Indiens egen Dirty Harry, en snut i Bombay vid namn Pradeep Sharma, som har skjutit inte mindre än 112 brottslingar i sin karriär.
Jaha, så drog uppdraget igång. Hiphop för hela veckopengen, och svensk sådan visade det sig när vi till slut kom på temat som alla låtar hade gemensamt. Ison tjuvhöll på ett par låtar som han kunde, men som han ville ge Erik en chans att klura på. Fast trots Isons guldkunskaper och alla underbara lyssnare som kunde hur mycket som helst, så räckte det inte hela vägen...
...så vi tröstade oss och alla lyssnare med en av Isons mammas favoritlåtar. Varje fredag lirar han nån skön låt som hans mamma spelade mycket hemma när han var liten. Och det svänger varje gång. Hon rockar, Mamma Ison!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".