Metropol Nu onsdag snackar förkylningar och Lambada

Idag har vi snackat om förkylningar. Det är ju förkylningstider överallt, även här på metropolredaktionen och Dejan tycker så synd om sig själv att det nästan blir lite synd om honom.

Vi gav våra egna tips på vad man kan tänka på om man blir förkyld. Exempelvis kan man, om man har feber på 39 grader och uppåt, riva några potatisar, lägga de på en köksduk och dränka allt i vinäger. Det här tar man sen och knyter fast runt fötterna i någon timme. Enligt Dejan Cokorilo gör det susen.

Vi fick också in lite tips på olika huskurer som kan vara värda att testa från er lyssnare. Lautaro skrev: Ett bra tips att ta till då halsen börjar klia är varm nyponsoppa. Är man förkyld ska man blanda öl, salt o citron o dricka allt innan man går och lägger sig på så sätt svettas man ut allt under natten.

En annan lyssnare skrev: Jag brukar röka cigg för att inte bli sjuk. Och blir jag ändå sjuk så tar jag några öl. Det kanske man kan ta med en nypa salt.

Ett tips som ska vara riktigt bra: Hacka i färsk ingefära i hett vatten och låt det dra i tio minuter. Pressa i ett par vitlöksklyftor och en citron. Använd en tepåse pepparmints-te och ha i honung. Drick och känn hur luftvägarna blir lena och fina!

Vi tackar för alla bra tips!

Anna-Karin Thorburn och Claudio Oliveira var förbi studion och pratade om Lambada, zouk och dansfestivalen A Brazando som börjar idag i Stockholm och håller på till på måndag, men då i Uppsala

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista