Metropol Nu måndag snackar om Sydafrika, baseball och Miss Bea Star

Programmet började med snack om att Sydafrikas president Thabo Mbeki har avgått. Så har vi fått det bekräftat igen - Stockholm är bäst! I alla fall på Baseball... Och så kom den nya artisten Miss Bea Star, som sjunger med i Swingflys senaste låt förbi studion.

Efter att Sydafrikas president avgått verkar det nu som att det är politisk kris i Sydafrika. Vi ringde upp Sveriges Radios korrespondent i Johannesburg i Sydafrika, Margareta Svensson, och frågade vad som händer där borta egentligen och vad som kommer hända nu.

För ett tag sen hade vi besök från tre killar som spelar i Stockholm Baseball. Då ledde dem sin liga och vi lovade att återkomma när det stod klart vilka som vunnit. Idag snackade vi med pitchern i laget som glatt kunde berätta att Stockholm är bäst i Sverige på baseball! Grattis säger vi! 

Du har kanske hört Swingflys senaste hit ”Singing that melody”? Miss Bea Star, Bea är den rödhåriga tjejen som sjunger med i den låten och hon kom förbi studion idag. Vi snackade bland annat om hur det kommer sig att hon fick chansen att sjunga med Swingfly och hur hennes framtida musikplaner ser ut.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista