1 av 3
Ametist tränar thaiboxning, det gör inte Swingfly
2 av 3
Här är Armbandet med kulor på som vi nämnde.
3 av 3

Swingfly 3/10

Swingfly har varit med länge, men han berättade att mpnga nog tror att han är ny på hiphopscenen.

Han är uppvuxen i USA och avslöjade idag varför hans manager satte honom på ett plan till Sverige och om det med facit i hand varit ett bra val.

Lyssna här!

Swingflys karriär kom igång i början av 90-talet bland annat genom att han kom i kontakt med Christian Falk och Gordon Cyrus. han berättade hur det hände och delade med sig av känslan från den tiden då hiphopen var ny i Stockholm.

I samarbete med etiketten och kollektivet Timebomb gav Swingfly ut en av sina första låtar ”Smoke ’Em Swing” under tidigt 90-tal och sedan jobbade han ihop med Dr Alban en hel del... men det tog ett tag innan Swing släppte material under eget namn och idag berättade han varför. 

Swingfly fick reagera på ett inlägg som Dj Sleepy skrivit på sin blogg om honom men som han inte hade en aning om. Där står: ”Det finns få människor som jag känt lika länge och vet så mycket märkligt om, men samtidigt känner så lite. Frågar du andra människor verksamma inom den svenska hiphop-scenen så skulle jag tippa på att dom nästan garanterat säger samma sak. För alla känner Swing på ett eller annat sätt, men få KÄNNER honom.’

Hmmm...

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".