1 av 2
Sepideh leker kaxig i studion men skulle nog inte våga ställa upp i ringen
2 av 2
Therese Eriksson från föreningen Maskrosbarn

Metropol Nu onsdag 8/10 om maskrosbarn och boxning

Idag hade vi besök av en riktig stålkvinna, Anna Laurell, årets kvinnliga boxare. Dessutom pratade vi om barn som har det jobbigt hemma, vars föreldrar drycker eller har psykiska problem.

Anna Laurell har vunnit VM-guld, EM-guld, SM-guld och nästa månad åker hon till Kina för att plocka hem ännu ett guld till Sverige. Det finns bara ett problem, det finns knappt nån som vågar träna mot henne här i Sverige. Men det har inte alltid varit lätt för Anna. För två år sen fick hon reda på att hon hade struma, en sjukdom som gör att ämnesomsättningen blir knasig. Men inte ens det kunde sänka henne.

Enligt Folkhälsoinstitutet bor var femte barn i Sverige i ett hushåll där mamma eller pappa dricker för mycket alkoholt. 385.000 barn! Therese Eriksson startade tillsammans med en kompis föreningen Maskrosbarn för ett par år sen så att unga skulle ha nånstans att vända sig till. Idag kom hon hit med massa bra tips på hur man kan hjälpa en kompis vars föreldrar dricker mycket. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".