1 av 3
Vinden har vänt
2 av 3
Två i rad baby
3 av 3
Dejan fullt upp med telefonen

Metropol Morgon 10/10

Fredag igen och det betyder Uppdraget! Vi, Ison och Dejan, hade grymt självförtroende efter förra veckans vinst och vi tog med oss den inställningen in i studion idag. Många ringde in och skickade sms och hjälpte till och det resulterade i en till vinst. Det är kul när livet leker. Vi får hålla tummarna att det blir en tredje gång nästa vecka.

I Sverige när man inte betalar sin hyra i tid kan det leda till att man förlorar sin lägenhet. I Liverpool i England så har hyresvärdar ett annat sätt att göra saker. De lägger en skylt utanför dörren hos folk som är sena med sin hyra. På den här skylten står det ”rent dodger lives here” som betyder hyresmitare bor här. En ganska aggresiv metod, tycker vi, som tur nog inte används här i Sverige. Det har stått i de flesta tidningarna om den stora finanskrisen ett bra tag nu men idag fick Dejan nog och valde istället att prata om Sverige- Portugal matchen som kan bli en riktig rysare. Precis som den här finanskrisen. När det blev dags att välja Mammas Favoriter, alltså låtar som mamma Linda Cherry spelade under Isons uppväxt, så föll valet på en riktig klassiker. Vi njöt till Sade och No Ordinary Love från 80talet. Fasen vad bra hon var!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".