1 av 5
2 av 5
3 av 5
Dejan är bra på mycket!
4 av 5
Christofer Åhnberg och Safi Sabuni på Lava
5 av 5
Utställning på Lava

Metropol Nu måndag 13/10 snackar broar, närkontakt av tredje graden och kulturmöten

Paola och Rasmus var i studion och pratade med en broingenjör om hur man testar att en bro pallar trycket, och så pratades det om att man stoppat vadslagningen om huruvida utomjordingar kommer komma till jorden imorgon. Och Dejan åkte ut till Lava och träffade två ungdomar som varit i Sydafrika och provat på hur det är att leva i vardagen där, för att sen kunna omvärdera sin syn på världen.

På Lava i kulturhuset kan man just nu se utställningen ”Peripheral vision”. Den är gjord av unga stockholmare som varit i Sydafrikas huvudstad Kapstaden, där de lärt känna sydafrikanska ungdomar.

Tanken med projektet har varit att ta med sig fördomar man har om Afrika dit och se hur det påverkas då man träffar nya människor. De ungdomar man mötte i Sydafrika, kom efter några veckor hit till Stockholm och mötena har resulterat i en utställning med texter, bilder o teckningar. Dejan snackade också med Safi Sabuni och Christofer Åhnberg, två att de ungdomar som varit med i projektet och som nu ställer ut på Lava.

Igår stängdes Tranebergsbron i Stockholm av för att folk känt av skakningar och sett sprickor i bron. Innan man öppnade bron igen lät man en tung lastbil köra över bron flera gånger. Vi ringde upp en broingenjör och undrade hur man testar om en bro håller och vad man säger till den stackaren som måste ut och köra den där tunga lastbilen över en bro som fått larm om att vara extra skakig. Fram och tillbaka.

Imorgon den 14/10 2008 är tydligen dagen då utomjordingar kommer att ta kontakt med mänskligheten. Och det är en hel del människor som tror på detta. På massa spelbolag har man kunnat satsa pengar på detta. Men nu har flera amerikanska betting-bolag stängt möjligheten att spela på det här eftersom folk har satsat så höga summor pengar att bolagen inte kommer kunna betala tillbaka. Ifall det nu blir så att utomjordingarna tar kontakt med oss på jorden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista