1 av 3
"Start Marketing All Looks" tycker Annette Heikfolk!
2 av 3
Avancerad kroppsmålning. Foto: Roland Karlsson från World Body Painting Festival.
3 av 3
Sepideh, Roland och Dejan - helt omålade.

Metropol Nu tisdag 14/10 snackar skeva ideal och kroppsmålningar.

Dejan och Sepideh rynkade ögonbrynen och pratade om kroppen. Först handlade det om kropps-diskriminering, att personer som till exempel är tjocka diskrimineras både medvetet och omedvetet på jobbet, i affären eller av vänner. Annette Heikfolk från föreningen SMAL (Start Marketing All Looks) var med i studion och förklarade läget. Hon sa också att vi människor inte verkar kunna bli nöjda med våra kroppar så länge vi jämför oss med dom ideal vi har omkring oss. Men många företag börjar ta ansvar för att inte visa helt orimliga skönhetsideal och framtiden ser ljusare ut, sa Anette!

Sen handlade det om kroppen som måleriduk. Kroppsmålningsfotografen Roland Karlsson kom och berättade om den urgamla konstformen inför helgens Stockholm body painting contest - Sveriges första tävling i body painting. Tydligen var det Bondfilmen Goldfinger som gjorde många medvetna om kroppsmålning. Själva målandet kan göras på vilka kroppar som helst, till exempel var det en målning på en 70-årig farbror som vann i VM.

Sen kunde vi konstatera att utomjordingarna som enligt internetrykten skulle komma den 14 oktober inte hade kommit innan programmet var slut. Men ser du nåt enormt skepp i luften - sms:a till oss! 722 50, skriv metropol, mellanslag, och beskriv ditt UFO!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista