1 av 3
Linda och Sandra.
2 av 3
Representera din linje! Noria och Rita med support!
3 av 3
Dejan mot Sepideh, gula mot röda linjen.

Metropol Nu måndag 21/10 snackar unga föräldrar och represent your line.

I Metropol Nu tisdag snackade Dejan och Sepideh med 20-åriga mamman Linda Granath om livet som ung ensamstående förälder. Och så kom Afrikanska systerföreningens ungdomssektion och berättade om helgens dansbattle, där alla har chansen att representera sin tunnelbanelinje!

Undersökningar visar att unga mammor och pappor har det tufft med pengarna. Tjugoåriga mamman Linda Granath kom till metropolstudion med sin dotter Sandra och berättade att hon klarat ekonomin tack vare pengarna som hennes föräldrar sparat till hennes körkort. Hon sa att Sandra var det bästa som hänt henne men att hon nog ändå skulle avråda tonåringar från att skaffa barn om dom inte har familj som kan hjälpa till.

Noria Matondo och Rita Changa är med i Afrikanska systerföreningens ungdomssektion och dom vill att unga från olika delar av Stockholm ska mötas mer. Därför ordnar dom stort dansbattle mellan tunnebanelinjerna på kulturhuset vid Plattan i helgen. Till exempel kommer alla från röda linjen att ingå i samma lag, Östermalmstorg och Norsborg tillsammans. Dom som inte bor vid en tunnelbana får hänga ihop under namnet ”gula linjen”. Dejan var glad att han äntligen fått en egen linje-färg, men Sepideh körde trash talk och förklarade att hennes Bergshamra lätt skulle knäcka Dejans Sollentuna ändå!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".