1 av 3
God Jul önskar tomten Dejan och Sepideh
2 av 3
Amanda Björklund
3 av 3
Tomten fick också en julklapp

Metropol Nu tisdag 23/12 snackar dopparedag och volontärsarbete

Dan före dopparedan idag! Man har hört det sedan man föddes men vad betyder det egentligen? Idag gick vi igenom den urgamla traditionen. Sen pratade vi om Påvens jultal där han sa att det är lika viktigt att rädda mänskligheten från homosexualitet som att rädda jordens regnskogar. I andra timmen fick vi besök av Amanda Björklund som kom förbi och berättade om sin volontärresa till Senegal.

Här om dan snackade vi om att Sverige är världsbäst på att hjälpa fattiga länder och vi vet ju också att många unga åker utomlands för att hjälpa till som volontärarbetare. Dels får man åka utomlands, till ställen som man aldrig annars skulle ha åkt till, man hjälper folk som behöver hjälp och så ser det dessutom bra ut på ens CV. Amanda berättade om hennes två månader i Senegal där hon arbetade på ett barnhem.

Gladast idag blev tomten själv när vi berättade om att TV4 förlänger avtalet med La Liga. Med andra ord många, många fler sköna Real Madrid matcher i TV.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".