1 av 3
Erik och Ison - svärmorsdrömmarna.
2 av 3
Ison i sin tonårspose.
3 av 3
The Action Is Go!

Metropol Morgon 9/1

Till veckans sista Metropol Morgon drog vi på oss våra glittrigaste kostymer, skrek ”Hell Yeah” och körde järnet i tre timmar! Det är bara fredag en gång i veckan. Det blev en morgon bestående av tre deciliter Obamas mobiltelefon, femton liter bra musik och en tesked vardagsrasism. Det räckte gott och väl.

Till att börja med var det ju det här med Obamas mobil. Killen vägrar släppa ifrån sig den nu när han ska bli president och allt. Juristerna i Vita huset vädjar - dom menar att det allt som står i mobilen kan bli officiella handlingar. Då gäller det att karln har hållit tungan rätt i mun. Men som sagt, Obama vägrar. -Vi går från en president som inte verkade ha koll på allt han sa, till en som inte kan släppa mobilen. Luktar fjortisbeteenede, sa Erik.

Ison hade åkt tunnelbana och frågat den gamla damen om hon ville ha hans sittplats. Tanten hade stirrat på honom som om han hade släppt sig. När hon senare väl fick en plats mittemot, höll hon krampaktigt i väskan - kanske rädd att Ison skulle vilja sno hennes läsglasögon? -I det läget kan man göra två saker; bli irriterad eller skratta åt eländet.

Nu är det helg! Ha så fint! /Ison och Erik

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".