1 av 2
Isabelle Purits tycker att "det är ren lögn att marknadsföra en utbildning som heltid när det i praktiken innebär två frivilliga föreläsningar i veckan"
2 av 2
Det märks vem som gör vad idag

Metropol Nu måndag 12/1 snackar om högskolans krav på studenterna

Lönar det sig verkligen att ta studielån för heltidsstudier om man ändå inte har fler än två lektioner i veckan? En som tycker högskolekraven är för låga är 24-åriga studenten Isabelle Purits som kom förbi studion idag.

Isabelle Purits tycker inte heller att högskolans säger sanningen i kurskatalogerna. Hon anser inte att heltidsstudier idag innebär heltid och att folk därför luras att ta fullt studielån i onödan fast man egentligen kan jobba en del.

Vi ringde också upp Södertörns Högskolas rektor Ingela Josefson som fick ge sin syn på saken. Hon menade att skolan visst ställer krav på eleverna, men att många jobbar för mycket för att klara hyror och andra räkningar och därmed lägger ner för lite tid på skolan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".