1 av 3
Nanushka Yeaman och Robert Zillén har koll på konserter och skivsläpp. Och på det där med randiga kläder.
2 av 3
Dejan och Gustaf
3 av 3
Sepideh har åsikter

Metropol Nu torsdag 15/1 snackar om musikåret 2009 och kollar in veckans nyheter

Vi har haft en grymt musikår under 2008, inte minst med alla artister som gästat vår huvudstad. Men konsertåret 2009 ser inte lika späckat ut. I alla fall inte än så länge. Nanuskha Yeaman är konsertredaktör och recensent på DN. Hon är hoppfull och nu i helgen tycker hon man ska kolla in Omar som kommer till Stockholm.

Ett annat event att se fram emot är när Pete Rock kommer till Sverige i vår för att lira skivor. 
Förutom Nanushka kom också Robert Zillén förbi. Han är musikjournalist och skriver bland annat för Rocky och Kingsize magazine. Han spådde ett grymt musikår och tror att många gamla artister som inte utvecklat sin musik har spelat ut sin roll. 

Han ser ett tronskifte framför sig där ny ung alternativ hiphop kommer ta mer plats. Tre skivsläpp man inte ska missa enligt Robert: *Busta Rhymes
*Mapei
*Pure P och Melo

Vi hade såklart också nyhetspanelen på plats, idag Sepideh Khodarahmi och Gustaf Brickman. Vi pratade bland annat om när man egentligen blir fri från grupptryck, vad företag har för ansvar när de varslar folk och om det är bra med elitklasser på gymnasiet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".