1 av 3
Uppdraget är avklarat. Eriks dubbelhaka ville också vara med och fira.
2 av 3
Ison har stora muskler. Det har inte Erik. Nästa vecka börjar kampen om Beach 2009 i Metropol Morgon.
3 av 3
Erik Klarén - förbannat nöjd.

Metropol Morgon 16/1

Halva januari har gått och denna morgon tog vi oss an årets första Uppdrag. I runda slängar en miljon samtal och sms senare kunde vi bara konstatera att SR Metropols lyssnare verkar vara helt oövervinnerliga! Vi klarade Uppdraget!!! Men det hände ju en hel del annat också.

Vi pratade om morgonens nyheter, till exempel. Israels attack mot FN-högkvarteret i Gaza igår till exempel, imponer inte på många. Att FN dessutom hävdade att Israel hade använt kemiska stridsmedel mot civila gjorde inte saken bättre. Vi läste att det eventuellt, kanske måhända, med viss möjlighet, törhända... Kan finnas liv på mars. Det är bara att hoppas på att rackarna har alla äpplen i korgen. Utomjordingarna alltså.

Men åter till Uppdraget. Denna vecka handlade det om gamla klassiker - och oj vad ni ringde! Datorn pajade nästan av alla sms som kom in. I början av timmen sms:ade Dominic in och sa att Uppdraget var enkelt denna vecka, så när vi sen fick problem med en låt ringde vi upp honom och bad om hjälp. -Nja, just DEN låten vet jag inte... Svarade Dominic, men ringde upp sin polare på trepart. Polaren visste inte heller, men verkade vakna till av att vara med i radion. Inte helt förgäves, med andra ord.

Nu tar vi helg! Tack för denna vecka!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".