1 av 3
Dejan och Sepideh sänder Metropol Nu
2 av 3
Det har ingenting med dagens program att göra men här har vi ännu ett bevis på att man inte borde klippa sig själv som Dejan gör
3 av 3
Sepideh vill vara med

Metropol Nu tisdag 20/1 snackar Obama, säkerhet, makt och tunnelbana

Vilka är Barack Obamas nya arbetsuppgifter? Och hur mycket makt har han ensam? Vi ringde upp en forskare på Utrikespolitiska institutet och fick vet att det inte bara är nåt man trott sen man var liten - presidenten har enormt mycket makt! Han har faktiskt det yttersta ansvaret över allt!

Barack Obama kan bland annat utse domare i högsta domstolen, han kan lägga in sitt veto (sitt nej) när kongressen kommer med lagförslag och han kan bestämma om ett krig ska startas, eller ännu bättre, avslutas. Det är makt det!

Nästan alla pratar ju om Obama idag i tidningar, på tv och i radion. I medier verkar det vara dagens viktigaste grej. Vi frågade lite folk här hemma vad de tycker är den viktigaste händelsen idag. Och svaren var blandade...

Hongkongbolaget MTR har fått uppdraget att driva tunnelbanan i Stockholm från november och i minst åtta år framöver. Vi ringde upp Skandinavien-vd:n som lovade att tiderna ska passas bättre, att det ska bli renare och mindre klotter. Så om du står där på morgonkvisten och tunnelbanan inte kommer är det Torborg Chetkovich du ringer!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".