1 av 5
Den enda del av kroppen där Erik är smalare än Ison.
2 av 5
Erik med en meter fett runt midjan. Har dock blivit lovad en fin kropp till sommaren av Ison.
3 av 5
Skit också.
4 av 5
Linnéa Vikblad och Johan von Arnold - utsåg vad som är bäst i Stockholm denna vecka.
5 av 5
Förbannat nöjda.

Metropol Morgon 23/1

Yes, we can!!! Tillsammans löste vi Uppdraget, även denna vecka. Tack alla ni som hörde av er - ni satte sms-rekord! Denna morgon inledde vi också Beach 2009. Erik ska få en snygg kropp med hjälp av Ison. Dessutom kom Bäst i Stockholmpanelen. Just nu är det dejting och Lilla Jamaica som är hetast i stan. Lilla Jamaica, undrar du... Lilla Essingen såklart!

Men vi börjar med Beach 2009. Det är nu kampen drar igång. Kvart i åtta i morse vägde sig Erik för första gången på ett bra tag. Siffran 82 talade sitt tydliga språk. Erik har gått och blivit knubbis. -Det är bara att börja röra på sig, sa Ison med bestämd röst. De satte upp mål till sommaren - vikten ska ner till 75 kilo, det vill säga idealvikten för en person på 174 centimeter. Gubbtuttarna ska bort. Basta.

Men Ison, som utsett sig till Eriks personal trainer, var inte bara hård. Han ingav också hopp. Det verkar vara poppis bland svarta män just nu. Han tittade på Eriks Homerinspirerade kropp och sa att förutsättningarna för en strandraggarkropp finns. Det är bara att lita på det. Till nästa vecka ska Erik hursomhelst ha gått minst 8000 steg om dan (stegräknare är installerad), hundra sit ups ska göras morgon och kväll - och skitmaten är bara att glömma!

Vid niorycket drog Uppdraget igång. Denna vecka var det nio låtar på temat ”stort” som skulle knäckas. Visst brukar det ringa en hel del under Uppdraget, men denna fredag slogs alla rekord. Det ringde och ringde och ringde och sms:ades och sms:ades och ringde igen. Och själva uppdraget? Det gick såklart vägen - tack vare er!

När den värsta glädjeyran lagt sig kom Bäst i Stockholmpanelen och då var det ju bara att börja yra igen. För vad ska man annars göra när två av stans trevligaste invånare kommer över enbart för att berätta vad de tycker är allra mest nice i stan just nu? Linnéa menade att dejtingen är grejen, medan Johan övertygade många av oss om att Lilla Jamaica är the place to be just nu. Han talade alltså om Lilla Essingen. Det lät som en plats där solen alltid skiner.

Nu tar vi helg! Tack för denna vecka!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".