1 av 3
Sweat X gör det internationella tecknet för Malmö
2 av 3
skweeeeeeeee
3 av 3
En av oss är Grammynominerad.

Den här fredan visar Metropol Ute upp världen som den ser ut 2009.

Norsk dancehall och sydafrikanska baltimorevibbar. Allt flyter och världen krymper.

Kom förbi Södra Teaterns bar mellan 17.00-19.00, ta nått att drick, häng med oss och kolla in direktsändningen!

Det här händer i programmet och i Stockholm den här helgen:

Sweat X är en dirty electro-rap-duo från Johannesburg, Sydafrika. Innan dom hetsar igång golvet på Södra Teatern ska vi prata snusk, fest och sydafrikansk klubbmusik.

Vi nosade lite på skweee med Basutbudet-Mackan förra veckan. Den här fredan djupdyker vi tillsammans med killen som döpte genren, Daniel Savio, bekant från Hundarna Från Söder och under aliaset Kool DJ Dust. Daniel kör ett liveset på klubben Deco på Nordic Light på lördag.

Från Norge kommer lillebrors främsta sound system, Raggabalder. Dancehall på norska är tungt! Joddski förklarar varför och vi spelar låtar så att alla förstår.

Dessutom gästar houseveteranen, artisten och remixsnillet Stonebridge programmet. Efter ett hektiskt år på resande fot är han tillbaka i stan med ny klubb på Fasching. Samtidigt är han nominerad till en amerikansk Grammy för sin remix an Ne-Yo’s ”closer”!

Vi tänkte göra Stockholms bästa fredagsradio. Igen. Helt gratis på SR Metropol 93,8 eller via webbradio på sr.se/metropol. Fredag, 17.10-19.00.

Kram!

Rasmus & David

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista