1 av 3
Två killar som vet hur man skapar hits
2 av 3
Samira och Hanna
3 av 3
Crossfire - live

Metropol Nu torsdag 29/1 om hur man gör hitlåtar med Crossfire och Wayne Beckford

Vad är som gör att en låt blir en hit? Hänger det på vem det är som sjunger, hur artister ser ut, är det budskapet eller handlar det om hur själva låten är uppbyggd? Förmodligen lite av varje. En som verkligen vet hur man skriver hitlåtar är Wayne Beckford som har skrivit låtar för Akon och T-Pain bland andra. Dessutom kom Rodde och hans nya band Crossfire förbi och körde sin ”Lady” LIVE i vår studio.

Men innan vi gav oss in i musikens värld hade vi besök av nyhetspanelen. Samira och Hanna tyckte bland annat till om konstfackeleven som fick igång halva Sverige genom att låtsas vara psykiskt sjuk och självmordsbenägen. Bra eller dåligt att sätter fokus på frågan på det här sättet? Folk tycker olika och som vanligt fick även lyssnare vara med o diskutera via mail och SMS. Jesper skrev t.ex: ”Jämför kostnaden med en statlig utredning som skulle sätta samma uttryck i debatten. Då var ju detta nästan gratis. Konsten är allt och inget, som situationisterna sa det!”

Efter att ha snackat färdigt om veckans viktigaste nyheter var det som sagt dags för fest. Crossfire levererade! Lady, you know i cant erest you from my mind
You drive me crazy when i see your body wind...

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista