1 av 2
Fahd Luyombya och Ammar Al-Haddad
2 av 2
Bokhora Johanna Lindbäck /Foto:SR

Metropol Nu tisdag 3/2 om böcker, känslor i Husby och handbollsdomaren Pedersen

Det har gått mer än tre månader sen Ahmed Ibrahim, även kallad Romario, blev knivdödad i Kista. Idag pratade vi med Fahd och Ammar, två killar från Husby som berättade om saknaden efter Ahmed och hur folk i området kommit närmare varandra efter den tragiska händelsen. Sen snackade vi om böcker med bloggprisvinnaren från Bokhora.

Johanna Lindbäck förklarade först att hon och de andra tjejerna kallas bokhoror för att de hoppar in i säng med alla möjliga slags böcker - inte bara de finkulturella. Både Rasmus och Dejan klagade på att de inte hade tid att läsa så mycket som de ville, men Johanna sa att det bara är skitsnack. Klart att det finns tid! Och även om vi nu har Internet, serier, filmer och allt det andra så kommer folk alltid att vilja läsa, för det finns inget som slår en riktig bra bok, menade Johanna. Två tips fick vi också: Poker mongo av Hans Carstensen och Bryta om av Åsa Anderberg Strollo.  

Till slut flummade vi lite om hur den kroatiska finalförlusten i handbolls-VM i kombination med att domaren råkade heta Pedersen skulle kunna leda till en diskussion om homosexuellas rättigheter i Kroatien.  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista