1 av 3
2 av 3
Ametist... vågar inte nöffa.
3 av 3
Han den DÄR!

tisdag 10/2

Vi kunde snabbt konstatera att det inte är en bra vecka för den svenska polisen idag. Men vi hoppas att något gott kommer ur det hela.

Och att inte alla poliser som faktist är bra poliser mår dåligt av det som sker.

Det som fick oss att dra slutsatsen om dåliga tider för polisen är veckornas senaste händelser.

I Metrokan man idag läsa om en 15-åring som hade gått förbi två poliser i Solna Centrum och nöffat åt dom flera gånger och även kallat de för grisar. Polsen tog illa upp och nu åtalas pojken nu för förolämpning vid Solna Tingsrätt.

Efter ha sagt dom här sakerna hade 15-åringen varit ångerfull och erkänt att han betett sig olämpligt men det räckte inte och nu riskerar han dryga böter och även att hamna i brottsregristret redan under sitt första år som straff myndig person. Vi tycker ite at man ska nöffa åt någon och kalla någon för gris, men vi undrade också om det hela inte är slöseri på samhällets resurser?

För samtidigt kan man i DN idag läsa om att polisen utreds för tjänstefel i mordfall.... Chefsåklagare misstänker att att polisen har undanhållit DNA-bevis i utredningen om rånmordet i Kalamark 2004, där en man har suttit fängslad för mordet.

Och igår kunde man se ett inslag på nyheterna om rasismen inom polisen.... det var bland annat en asiatisk kille som berättade om att han mobbats för hans ursprung.

Och samtidigt utreds just nu polisens-värdegrunder då det komit fram att de i sin utbildning använder namn som Neger Niggerson osv...

Det är ingen bra tid för Polisen just nu som sagt, men man får hoppas satt ngt gott kommer ur det hela iallafall.

Hörs imorgon!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista