Att vara van vid gym

Fre 13:e feb, 16:45
Imorse överraskade jag mig själv genom att gå till gymmet direkt när jag kom till jobbet. Fyra kilometer på 24 minuter. Kanske inget man vinner Marathon på, men det gick iallafall bättre än första gången jag skulle springa. Då flåsade jag som en idiot efter exakt fyra och en halv minut. För säkerhets skull slog jag lite på apparaten och sökte förståelse hos tjejen på det andra bandet. Om en blick kan säga mer än tusen ord så har mina ögon ett bedrövligt ordförråd. Tjejen bredvid förstod inte alls att jag menade att det måste vara fel på apparatjäveln. Mitt flås berodde på utomstående faktorer, så att säga. Men som sagt.

Det är verkligen något speciellt att komma in på ett gym när man inte är van. Första gången var förra veckan och jag hade redan innan bestämt att jag inte ens skulle försöka se van ut. Om jag hade satsat på den planen hade man ju kunnat ge sig fan på man hade snubblat på skosnöret, en hantel eller ännu värre - på någons paket ryssfemmor. Nej, jag nästan smyger mig till gångbandet och kör igång utan att någon märker det. Jag tror att jag fortsätter med det ett tag till. Och jag kommer inte slå lätt på gångbandet när jag blir flåsig.

Enligt vågen är jag nere på 79 kilo. Tre kilo ner, med andra ord. 

/Erik

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista