onsdag 11/2

Idag drog vi igenom massa nyheter...

Vi ska kanske börja med att säga soppstrejken är över trots att det har inte skrivits något skriftligt överenskommelse anser sop åkarna att dom har fått igenom deras krav på ett belastningstak som begränsar deras arbetstakt.

Metro har skrivit om en 19-åring från Malmö som släppte in sina vänner hemma och medan han kollar på tv så utsatte vännerna en 16-årig tjej för gruppvåldtäkt i hans toalett. Men den 19-åriga killen säger han visste att något sexuellt pågick i lägenheten men nekar till att han visste att den 16-åriga tjejen våldtogs. han säger att han trodde att hon var prostituerad och därför ville inte ingripa... Två av männen dömdes igår för grovt våldtäkt. Den 19 åriga lägenhetsinhavaren slapp straff.

Igår började ju en undersökning mot polisen i Skåne som i sin utbildning hade använt namn som Neger Nigersson och Oskar Neger... Igår kom rapporter om att två poliser filmat en narkotikapåverkad person som de fått ta hand om och tvingat honom uttala en födelsedagshälsning till sin polare.... sen spred han filmen.

Idan går Skånes länspolismästare ut i tidningarna och säger att han tittat närmare på Skånepolisen och att det stämmer att det finns ett attutydsproblem bland dom.

Det är ju bra... att han går ut och bekräftar detta. Men samtidigt kommer ny skit fram. För fyra år sen skrev en polis ett rasistiskt hotfullt mail till en kommunalråd.

Han blev friad i tingsrätten mot ”hets mot folkgrupp”, fick sparken ändå... men fick tillbaka sitt jobb eftersom arbetsdomstolen tyckte att det var olagligt att sparka honom på den grunden. Idag sitter samma person och jobbar på larmcentralen och betsämmer vilka larm polisen ska rycka ut på.

Klicka på ”Lyssna Igen”, välj dag och tid 7 - 10 för att höra vad vi pratade om!!

Hörs imorgon!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".