1 av 2
2 av 2
4 minusgrader idag

torsdag 12/2

Idag raddade vi upp dom...

...nyheterna alltså. Här har du e del av dagens nyheter för ig som missat.

Du har väl nån gång tappat bort dina nycklar eller busskort? men tänk om du tappade bort en hel ö hur skulle det kännas då? I svenska dagbladet kan man läsa om hur mexikanska politiker försöker ta reda på vad som hänt med ön Bermeja. Den 80 kvadratkilometer stora ön har försvunnit spårlöst någon gång i slutet av 90-talet och nu kräver politikerna ett svar från presidenten. Frågan är extra känslig eftersom Bermeja var rik på olja. Det flera teorier den ena är att växthuseffekten helt enkelt gjort att havsnivån stigit och dränkt ön. Den andra teorin är mer kontroversiell och går ut på att ön kanske har sprängts av CIA så att USA skulle få överhanden i förhandlingarna om oljetillgångarna i området Hoyos de Dona.

Nu blir det billigare att låna pengar... räntan har nämligen aldrig varit så låg... det är styräntan som slår bottenrekord med 1,0 procent. Och man tror att den kommer fortsätta att sjunka lite till fram till april. Det som händer när styräntan är så låg är ju att ens banklån blir billigare tillexempel. Man kan läsa mera om det i DN idag.

Zimbabwe är ju ett land där fattigdom och en hel del misär råder... sju miljoner människor lever på bistånd! kolera härjar, 94 proc är arbetslösa. Samtidigt fyller fyller landets president Mugabwe år nästa onsdag , och han håller på och planerar att fira det i lyx och överflöd. Han har exempelvis beställt 8000 humrar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".