1 av 2
Nahid utan drottningen
2 av 2
High-five

Metropol Nu torsdag 12/2 med Nahid Persson och nyhetspanelen

Nahid Persson har gjort flera tunga dokumentärfilmer tidigare och den här veckan är det premiär för hennes nya film. Den heter ”Drottningen och jag” och handlar om hennes möte med den iranska drottningen som lever i exil i Paris sen revolutionen i Iran 1979. Idag var hon här (inte drottningen utan Nahid) och berättade om deras möte.

Nahid deltog ju själv med i revolutionen och därmed var hon också med om att störta kungen och drottningen. Men vad hon inte visste då var att det som skulle komma efter skulle visa sig vara ännu värre alternativ. Iran blev ju en islamsk republik med hårda sharialagar där t.ex homosexualitet och otrohet kan straffas med döden. Så snacka om ett intressant möte - en drottning som lever i exil och en dokumentärfilmare som såg till att störta henne som själv också lever i exil.

Förutom Nahdi var även Firo och Iman här i studion. Det var de som var veckans nyhetspanel och vi snackade om allt möjligt - snuten, pengarna och bilden av Sverige. Vi fick också in en del SMS från er lyssnare, vilket vi alltid är glada för. Utbilda poliser i etik, kultur, religion, historia och fler poliser med utländskt ursprung det är vad som krävs, tycker lautaro.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".