1 av 3
Lall på högsta nivå
2 av 3
Sepideh ser dig
3 av 3
Emil Hellerud och Billy Gerdfeldter

Metropol Nu 16/2 snackar om Pirate Bay-rättegången och Sound Proof 2009

Idag startade rättegången mot Pirate Bay i Stockholm. Skiv- och filmbolagen vs IT-generationens fildelare. Vi kollade in läget i rätten och hur stockholmarna ser på fildelning. Dessutom räknade vi upp några olika sätt att se på nedladdning.

Många trodde att massa utländska medier skulle komma till Stockholm för att kolla in rättegången mot Pirate Bay. Sveriges Radios reporter Lars-Peter Hielle berättade att bara en utländsk journalist dykt upp. Och han är från Norge. Men kanske kommer det fler mot slutet av rättegången?

Sen kom Emil Hellerud och Billy Gerdfeldter från hiphopföreningen ”Mer än musiken” i Huddinge till studion. I Mars ordnar de Sound Proof 2009 som är ett rapbattle för unga mellan 13 och 24 år. Vi snackade Huddingehiphop och bjöd på exempel. Kanske tar Huddinge upp kampen med hiphop-hoods som Hässelby, Söder och Malmö...?

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".