1 av 2
Alton Ellis
2 av 2
Syster Sol

Greetings in the name of love!

Alton Ellis hyllas, Syster Sol med ny skiva och övermänsklig hihop.

Fredag igen och ett nytt Metropol Ute tar över din radio, dator eller mobil! 17.10 drar det igång, så ratta in 93,8 eller gå in på sr.se/metropol. Den här veckan sänder vi programmet live från Nordic Light på Vasagatan. Har du vägarna förbi, kom in och säg hej!
Gäster den här veckan:
Rocksteady-pionjären Alton Ellis gick bort i höstas och Jamaica och stora delar av världen sörjde. Nu är hans skönsjungande son Christopher i stan för att hylla farsan på klubben STHLM Reggae på Strand. Chris är med i Metropol Ute!
Svenska hiphopduon Supahumans kör på Fasching ikväll. Vi snackar future funk och hiphop med liveband med Supadude och Point 5!Sveriges första kvinnliga reggaesoloartist släpper sin debutskiva och har releasefest. Syster Sol såklart!
Och så växlar vi några repliker med housesnubbarna som kompar programmet på Nordic Light - Roka Nights!
Som vanligt en energikick som förvandlar veckotristess till helgeufori. Det handlar om natten i din stad. Kalla det vad du vill, vi kallar det Metropol Ute!
Tid: 17.10-19.00
Lyssna i Radion: 93,8!
Lyssna på internet: sr.se/metropol!


Show de bola!
/Rasmus & David

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".