1 av 3
De vågar...
2 av 3
Mounia, Aysha och Iman
3 av 3
Det är svårt att hjälpa de

Metropol Nu tisdag 3/3 om att våga dansa, strandade delfiner, asteroider och TPB-rättegången

Mycket vetenskap idag. Vi redde ut varför valar simmar upp på stranden och vad som kan hända om en asteroid skulle träffa jorden. Det var nära igår. Sen åkte Iman till Vårby och träffade folk som vågar dansa...

Projektet heter faktiskt just så - Våga Dansa. Massa unga från området blir polare genom dansen. Iman sökte svaret på varför många tycker att det är jobbigt att dansa inför folk och varför så få killar var där och dansade.

Piratebayrättegången avslutades idag och P3 Nyheters Martin Jönsson som har varit där och kollat kom förbi. Han berättade att det har varit ganska hetsig stämning i rätten och att det verkligen handlar om två världar som möts - dom unga IT-rebellerna mot företagsetablissemanget. Domen kommer i mitten av april.

Sen hade vi science moment i programmet. Först förklarade astronomen Andrej hur nära det egentligen var att en asteroid krockade med jorden igår. Ganska nära men aldrig riktigt farligt. Men för eller senare smäller det, vi hoppas att vi har Bruce Willis redo den dagen.

En katastrof har vi ändå inte kunnat undvika. 200 valar har ju simmat upp på land på en ö vid Australien, dom flesta dog innan dom hann räddas. Valexperten Mats förklarade att den bästa teorin om varför valar gör så här är att deras ekolod inte funkar så bra på grunt vatten. Men ingen vet helt säkert.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".