1 av 2
Özgür Kibar och Hanna Hallén - veckans Nyhetspanel.
2 av 2
Filmrecensenten Andrea Reuter tog med sig idéer om vilka som är vårens hetaste filmer och en fantastisk röst.

Metropol Nu torsdag 12/3 snackar om veckans nyheter och vårens hetaste film

Precis som vanligt på torsdagar dök Nyhetspanelen upp idag. Özgur och Hanna pratade om aktiv dödshjälp, skolmassakern i Tyskland och Michael Jacksons utökade sommarturné. Senare anslöt filmrecensenten Andrea Reuter och berättade om vilka filmer som gäller i vår. Det visade sig finnas några riktiga guldkorn...

Andrea tyckte visserligen att indiska Slumdog Millionaire var bra, men inte SÅ bra som alla andra verkar tycka. Då ska man hellre lägga pengarna på någon av filmerna Milk, The Wrestler eller Waltz With Bashir. Den sistnämnda är något så unikt som en animerad dokumentär. -Men det funkar jättefint, sa Andrea.

Nyhetspanelen denna vecka bestod av Hanna Hallin och Özgür Kibar. Vi diskuterade skolmassakern i Tyskland och pratade om huruvida det kan kallas en trend eller inte. Vi pratade om aktiv dödshjälp med tanke på läkaren som misstänks ha dödat ett svårt sjukt barn. Angående Michael Jacksons turné var diskussionen om hur många konserter det egentligen handlade om, lika stor som den om hur han ska klara av allt. På några av de senare bilderna av stjärnan har vi ju sett honom i rullstol. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".