1 av 4
Nöjda och glada
2 av 4
Hugo, fotograf från Kommunalarbetaren
3 av 4
Angelica antecknar frenetiskt under sändningen
4 av 4
Hugo och Angelica

måndag 23/3

Idag var vi nöjda och glada eftersom hela vår sändning blev övervakat av reporter med fotograf.

Det var tidningen Kommunalarbetaren som gjorde en intervju på teat vänskap. Ametist och Ison fick känna sig som stjärnor och stortrivdes när de varvade sändni gmed intervjufrågor och fotoblixtar.

Dagens rubriker:

Den 29årige politikern Mattias Bernhardsson som sitter i kommunfullmöktige i Haninge misshandlades av flera nazister igår i Jordbro. Han rispades i ansiktet av kniv och blev slagen av knogjärn. han berättar själv att det var skinnskallar. Det bilder på Mattias i Aftonbladet.

En Malmö-bo maskerade sig och gick in i en butik och plockade på sig glass från frysdisken, men istället för att springa därifrån ställer han sig i kö. När det är dags att betala tar mannen fram en rörtång hotar kassörskan, och försvinner därifrån. Men när han väl kommer hem får han dåligt samvete och skickar sin 14-åriga dotter tillbaka med glassen. Eh?

Aftonbladet skriver om en flygkrash i New York. Flygplanet var chartrat av en grupp semesterfirare på väg till Montana strax innan landningen gick något fel och planet störtade. Tolv barn och fyra vuxna omkom.

I dagens DN kan man få en bild av hur Stockholm kommer att se ut om tio år. I februari 2010 ska nämligen kommunfullmäktige anta en ny översiktsplan över sthlm... Planen är att bygga ihop förorter och stadsdelar... så att staden blir en enda promenadstårk... mellan liljeholmen, årstabron och midsommarkransen ska det tillexempel nuggas kontor, lokalgator med massa träd och buskar o grönt och hus. Man ska kunna cykla sig från Bredäng till stan lite lättare. Utan att ta sig ut på stora vägar. Frågan är hur rappare hädanefter ska kunna rappa om sin ort, förorten, och hoodsen när det inte finns några gränser längre?

Hörs imorgon!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".