Metropol Nu måndag 23/3 om tuffa tider i USA och virtuell vänskap

Dejan kom tillbaka - jetlaggad från semestern i USA. Han berättade om festerna med stjärnorna i Hollywood (NOT!) och den ekonomiska krisen. Amerikanerna är oroliga över att fler och fler blir arbetslösa och att hela landet lever på lånade pengar. Vi pratade också med vår korrespodent i Washington, Ginna Lindberg, som berättade att många hoppas på att Obamas satsningar ska lyckas.

Det investeras i vägbyggen, skolan och bredbandsutbyggnad i USA. Presidenten Barack Obama hoppas på flera miljoner nya jobb men samtidigt blir fler och fler amerikaner arbetslösa. Statskassan måste fyllas på med nya pengar och kanske kan Kaliforniens guvernör Arnold Schwarzenegger hjälpa till med ett par miljoner från egen ficka.  

I andra timmen pratade vi om vänskap. Just nu är det en utställning på lava, ”friend request”, som är skapad av unga konstnärer som tolkat just vänskap. Fast virtuell vänskap. Eva-Maria Lervik och Maria Patomella var här och berättade om den.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista