1 av 8
2 av 8
Anton Hultberg-Hansen hade själv intervjuat Adam innan Ametist och hängde nu på och fotade lite i studion. Och Jakob Kimvall, gammal stämma-medlem är den som kämpat i ett år för att få hit Part One och Adam Mansbach för att de ska kunna föreläsa och ställa ut sin konst i Stockholm. Bra jobbat Jakob!
3 av 8
4 av 8
... och det gjorde Ametist också.
5 av 8
Adam Mansbach
6 av 8
7 av 8
Såhär spg de ut dyrbarheten, han ser nöjd ut Trees
8 av 8
Sexfemman var veckans fokusgäst, ochhade med sig DJ Kojak

27/3 Adam Mansbach, Part One

När Ametist fick veta att två personligheter var i stan passade hon på och bjöd in dom. Resultatet lev ett viktigt och politiskt snack om hiphopkulturen, etnicitet och graffiti.

Idag gjorde vi ett litet avsteg ifrån ordinarie stämma, för att istället välkomna två stycken väldigt intressant internationella hiphop-profiler, som råkar befinna sig i Sverige just idag.

Det var författaren och fd rapparen Adam Mansbach, som förutom att skriva i bland annat New York Times, Boston Globe och Vibe, just nu är aktuell med boken Angry Black White Boy... en bok som man sett flera hiphopare knalla runt med i stan den senaste tiden, och bredvid honom fanns en av världens grafittipinjonjärer direkt från New York, Part One.

Det här var en mäktig diskussion om poplitik och hur hiphopen förändrar vår syn på etnicitet och hur pass stor roll etnicitet har inom hiphopen.

Lyssna här!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".