1 av 3
Gustaf Brickman är glad. Karim Sendesni har just fått en verbal snyting av Sepideh efter att ha råkat kalla henne Sabina. Rekommenderas inte.
2 av 3
Erik och Sepideh provar på att vara sura...
3 av 3
...Och att vara glada. Det går också.

Metropol Nu torsdag 2/4

I Metropol Nu denna torsdag hade vi Nyhetspanelen på besök. Veckans gäster, Gustaf och Karim, pratade om Ipredlagen, homoäktenskap, könssjukdomar och det faktum att vi slänger fast den är fullt ätbar mat. Dessutom pratade vi om internationella brottningsförbundets ordförande, som sa vad han menade - fuck you!

Anledningen var alla de mail han fått av ursinniga svenska Ara Abrahamianfans som lackat på ryktena om att brottningsförbundet tagit emot mutor för att ”rätt” brottare skulle vinna i OS i somras. Ordföranden, Raphael Martinetti, säger i en intervju att han har det gott ställt och verkligen inte har någon anledning att ta emot extra pengar. Som om ”mycket vill ha mer”-principen plöstligt inte skulle gälla. Well. Vi vet inte mycket om sanningen i detta fall ändå.

Nyhetspanelen var enig om att de som slutat ladda ner efter den första april på grund av Ipredlagen, nog snart är igång igen eftersom det har dykt upp tjänster som gör en hemlig på internet. När vi snackade om mat man slänger, att hälften av all mat i soptunnan egentligen är ätbar, enades vi om att det istället för bara ”bäst före” borde stå något i stil med att ”men det går att äta ändå”. Kan funka.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".