1 av 4
Hallå Göteborg!?
2 av 4
Chicks on Speed!! foto scanpix
3 av 4
Promoe verkar lugn iallafall.
4 av 4
Föreningsfolket samlas hos Christian och Johannes.

Våren är här!

Sätt dig i solen, plugga in hörlurarna och ställ fickradion på 93,8 - stockholmshelgen kan börja! Vi bjuder på svartklubb, hiphopklubb och nya baddräktsmodet.

 Vi kollar in Stockholms underground-klubbscen. En del kallar det svartklubbar, andra kallar det medlemsklubb. Vi reder ut begreppen och pratar med arrangörer om vad som driver dom, vilka problem dom stöter på och vilken roll dom spelar i Stockholm.

Vi snackar också med hiphopduon Medina som hookar upp med livebandet Spiderdogs i helgen. Och Spiderdogs berättar om vårens planer med Timbuktu och Promoe! Och ja, Promoe dyker också upp i programmet. Boom!

Som om det inte räckte har vi ringt upp feministiska electroveteranerna Chicks on Speed som kommer till stan imorgon. Dom berättar om instrument dom byggt av högklackade skor och varför folk kastat flaskor på dom.

Och så tittar vi framåt mot påsken. Metropol Ute tar uppehåll nästa vecka, därför måste vi ge några tips redan nu.

Du hör oss live på 93,8 MHz, eller via datorn - sverigesradio.se/metropol! Och om du känner för det, kom förbi Nordic Light Hotel där vi sänder programmet idag! Oavsett vilket så är det 17.10-19.00 som gäller.

Phat hugz!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".