1 av 5
2 av 5
Misan från Juju dök plötsligt up pi studion.
3 av 5
4 av 5
5 av 5
Veckans DJ Will-Rock med bakvänd Ametist, Emilia och Mofeta.

3/4 utan kontroll

Iland måste man släpp apå kontrollen lite och låta andra bestämma diskussionsämnena.

Mofeta, ena delen av Mofeta & Jerre, och Emilia Melgar från studentradion Urban satt med idag och hade med sig egna ämnen de gått och funderat på.

Mofeta funderade bland annat på det härmed autotune... när artister som T-Pains röster förknippas med effekten, vad är det då man egentligen köper som publik, och vad händer när autotune blir ute? säljer de fortfarande då. Och vari ligger autencititeten?

Emilia hade bland annat med sig ämnet Sexfemman, eller rättare sagt tankar om smal hiphop som både hon och Mofeta sa att de ville ha mera av. Och Mofeta erkände att han många gånger kanske velat göra smalare musik med inte riktigt vågat. Och hur redo är Sverige egentligen för smalare sound och subgenrer?

Ametist hade en del svensk hiphopskvaller.... men också en fundering kring hiphopklubbar. För visst har de blivit fler? och hur ser vi utveckligen där?

Lyssna här!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".