1 av 3
Ison sitter och producerar programmets trailer... yepp vi får göra sånt själv ibland.
2 av 3
.. och så kommr Dejan från Metropol NU och ska "hjälpa till" aka spela smart.
3 av 3
... så Ametist hämnas och "hjälper till" hon med.

onsdag 9/4

Unga kriminella får utredas och hemlig kvinna skänker bort en förömögenhet till kyrkan.

I Aftonbladet och står det idag om en väldigt generös person som skänkte i en tre centimeter tjock sedelbunt på 100 000 kronor till kolekten i Carolikyrkan när högmässan skulle avslutas. Halleluuuja!

Och nu får polisen rätt att jaga och utreda unga kriminella. Unga under 15 år som begått allvarliga brott som rån ska från 2010 utredas av polis och åklagare. Det är socialtjänsten som kan begära det, och faktist även om det handlar om mindre brott och det handlar enligt polis och åklagare om att man ska få dom att tänka om. Ett annat lagförslag som kanske går igenom är att böter och ungdomstjänst ska finans kvar i belastningsregistret i fem år. Idag finns böter kvar i fem år medan ungdomstjönst finns i tio år. Så där vill man låta unga slippa sin historia tidigare...

Dels är det ju bra att man utreder unga tidigt för att få dom att tänka om tyckte vi, så att de inser att det är allvar. Å andra sidan hoppas man att det inte förstärker känslan av utanförskap. Att många som begår brott redan kankse känner att de är litenför samhället och att det finsn en vi och dom känsla gentemot övriga samhället. En känsla som jag tror ofta romantiseras. Man skulle ju helst av vilja att förebyggande åtgärder finns så folk i mindre utsträckning hamnar där till att börja med.

Hörs imorgon!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".