1 av 2
Det här är inte en bild från dagen, men det är ungefär såhär livet innan sändningen brukar se ut varje dag. 1. Jokern 2. Coola snubben 3. Fröken duktig
2 av 2
Dejan och Sepideh något mer tillskärpta. Eller Sepideh kör ju fortfarande duktiga posen, Dejan däremot är lite mer skarp.

Metropol Nu onsdag 8/4 snackar om Somalia och film

Det verkar bli lättare att få uppehållstillstånd i Sverige om man kommer från Somalia. En stor anledning till det är att klansystemen där har fallit. Det redde vi ut idag med Jabril Abdallah Moalim, som kom hit för två år sen. Han berättade också om hur det var att jobba som journalist i Somalia och vad han tänker om landets framtid.

Vi snackade också med Bengt Toll från Svenska Filminstitutet som höll med om att filmbranschen är på tok för långt efter. Man hoppas fortfarande på att folk ska gå på bio hela tiden, och har inte tagit hänsyn till att många vill se filmer on demand hemma i soffan. Det måste ändras tyckte Bengt Toll, som efterfrågar nya snabba och bra lagliga tjänster för att få tillgång till film och tv-serier.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".