onsdag 15/4

Går man till fotdoktorn kan det visa sig att man är lång. Jättelång...

När en 27årig kille skulle in för en fotoperation i Kina konstaterade fotläkaren att foten satt fast vid en riktigt lång kille... Zhao Liang, som han heter, var 2,46 cm lång och är alltså tio centimeter längre än världens ditills längsta man, landsmannen Bao Xishun. Zhao får nu världsrekordet.. och det står i DN att hans normallånga föräldrar har ingen aning om hur han kunde bli så lång. Det sägs dock att hans mamma vred på sig och såg besvärad ut när läkaren ställde den frågan ; )

Andra sköna rubriker idag:

I Dagens Nyheter kund eman läsa en rätt positiv nyhet. 10 miljarder satsas på stöd till arbetslösa, pengarna ska läggas på arbetsförsäkringar, nya praktikplatser och en kraftig utökad jobb och utvecklingsgaranti. Så totalt ökar statens utgifter för arbetsmarknads-politiken från 16 miljarder kronor 2008, till 25 miljarder i år, och det blir hela 42 miljarder år 2011.

I etro stod det om svenska Jessica som blev gravid efter att ha fått in fel p-stav inopererad. Det var tre år sedan hon fick den inopererad i Lerums Ungdomsmottagning, men problemet var att det var ett övningsstav hon fick vilka är blå jämfört med de riktiga som är vita (de blå har ingen verkan). En kväll kom chocken, det började sparka i magen. Hon gick till läkaren och fick veta att hon var gravid i sjätte månaden. Nu vill ingen ta på sig ansvaret för det här. Man kan följa Jessicas historia i uppdrag granskning ikväll.

Hörs imorgon!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".